Protrahere på latin betyder "dra fram" och enligt Wikipedia definieras porträttfoto som "en bild som visar en persons individuella karaktärsdrag och uttryck".

Porträttbilder av människor kan användas i flera olika sammanhang. Det kan gälla porträttbilder mot vit bakgrund eller i kontorsmiljö för att publicera på företagets hemsida, eller mer kommersiella porträttbilder av modeller som används i reklam för t ex klädmärken.

Företagsporträtt är ett ganska vanligt uppdrag, där vi har fotograferat personal på företag i en rad olika upplägg. Inomhus, utomhus, mot bakgrundsfond eller i miljö. Oftast utförs fotograferingen på plats i företagets lokaler, vilket är smidigt då de anställda inte behöver ta sig iväg utan kan fortsätta arbeta som vanligt. Tidsåtgången är oftast bara några minuter per person.

Vi lyssnar alltid på era önskemål och anordnar fotograferingen så det passar era behov. Leverans av bilderna sker oftast digitalt, men om fotoutskrifter önskas så hjälper vi naturligtvis till med det också.

Ett urval av tidigare uppdragsgivare inom porträttfotografering: EcoGuard, Cellimpact, Sigma, VAP, PEAB, Paulmarken Holmberg, Palina


Image

Ecoguard

Media: Webb, print

Företagsfotografering on location i EcoGuards lokaler. Vi fotade personalporträtt med relativt kort skärpedjup och stort djup i lokalen för att få en suddig bakgrund. Detta medförde att vi även ljussatte bakgrunden 15-20 meter bort för att skapa den ljusa känslan som önskades.

Image

Sigma

Media: Webb, print

På Sigma har vi haft återkommande fotograferingar med företagsporträtt när flera anställda har tillkommit. Porträtten har fotograferats mot vit bakgrund i Sigmas konferenslokal och sedan printats på fotopapper för att sättas upp i receptionen och användas på webben.

Image

Cellimpact

Media: Webb

Cellimpact är ett företag i Karlskoga som ägnar sig åt "bipolar flow plate production". Där fotade vi dels porträtt på personalen i själva arbetsmiljön och även personer i arbete. Att fota porträtt i fabriksmiljö innebär ofta att bakgrundsmiljön får ljussättas lika mycket som personen som ska fotograferas.


Portfolio

ImageImageImageImageImageImageImageImageImageImage
ImageImageImageImageImageImageImageImageImage
ImageImageImageImageImageImageImageImage