Färgglada, ljusa och fylliga matbilder eller sobra färger i en dunkel miljö? Oavsett vilken profil ert företag har så fixar vi tillsammans bilder som kommunicerar den stil och känsla ni vill ha för marknadsföring av ert restaurangkoncept.

Matfotografering är ofta ett väldigt givande samarbete mellan kock och fotograf, då två olika yrkesroller får kombinera det de brinner för och tillsammans skapa ett läckert och lockande resultat. Som matfotograf litar jag till 110% på vad kocken vill förmedla, hur maträtten ska komponeras och vad som ska framhävas. Och självklart gäller det omvända också. En kombination av två olika yrkesexpertiser blir ofta ett väldigt bra resultat!

Som matfotograf är det viktigt att ta hänsyn till vilken stil och känsla vi vill att mottagaren (gästen) ska känna. Vad ska känslan av er restaurang vara? Vad ska kunden känna? Tillsammans arbetar vi fram ett koncept och producerar bilder som förmedlar detta.

Ett urval av tidigare uppdragsgivare inom mat- och dryckesfotografering: Spendrups, Makeriet Örebro, Spicy Hot, Pitcher's, Drängen Örebro, Zao Street Kitchen Örebro, Pauluns Deli Örebro, Bistro Gränden Västerås


Image

Spendrups

Media: Print

Omslagsbild fram- och baksida för Spendrups produktkatalog #1 2018. Bilderna fotograferades på Spendrups bryggeri i Grängesberg samt i restaurang-/barmiljö i centrala Stockholm.

Image

Makeriet

Media: Webb, sociala medier

Vi fotograferade alla maträtter på menyn med genomarbetad ljussättning och detaljstyling av accessoarer och kringmiljö för att användas på webbplats och i sociala medier.

Image

Zao Street Kitchen

Media: Print, webb

Zao Street Kitchen hade redan innan fotograferingarna ett genomarbetat koncept för hur de ville att bilderna på deras maträtter skulle fotas. Detta byggde på s k table top-fotografering där man fotar maträtterna rakt uppifrån. Bilderna frilades och användes på både webb och i tryckt meny.


Portfolio

Reklamfotograf Örebro, reklambild för Spendrups. Foto: Shoot it Film & FotoImageImageImageImageImageImageImageImage
ImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImage
ImageImageImageImageImageImageImageImageImageImage