Shoot it producerar intervjuer, företagsfilm, informationsfilm, reklamfilm m.m. för användning i annonsering, i sociala medier, som case stories och i annan marknadsföring. Film för webb och sociala medier är idag det vanligaste mediet för filmproduktion bland våra kunder. Utifrån våra erfarenheter så kan i princip alla branscher dra nytta av att använda sig av rörligt material i sin marknadsföring. Även events av olika slag, stora som små, drar naturligtvis nytta av filmproduktion.

Shoot it täcker era behov! Intervjuer eller s k "talking head", green screen/blue screen, ljussättning, ljudupptagning, drönarfilm, klippning och grading. Allt material spelas in med utrustning från bl a Canon, BlackMagic, Aputure och DJI beroende på vad uppdraget kräver.

Ett urval av tidigare företag/uppdragsgivare inom film/video: SiteVision, Green Cargo, Falu kommun, Yaygoo, Diamond plastikkirurgi, Sapore, Kilver/Eriksson, Gymshout, TimeattackNU, Doccit, Ullmax

Kolla gärna in Shoot it på YouTube om du är intresserad av "bakom kameran"-material.

Tidigare uppdrag


Soya group

Soya Group består av företag inom tre verksamhetsområden: shipping, fastigheter och stuteri/trav. I hela organisationen används SiteVision som verktyg för intranätet. Vi spelade in ett kundcase om koncernen där vi blandade intervjuer/"talking head" med befintliga klippbilder och filmmaterial.

Gymshout

Gymshout är ett relativt nystartat klädmärke som säljer träningskläder för tjejer. Varumärkets målgrupp är mycket aktiva inom sociala medier och största delen av försäljningen sker via användarnas mobiltelefon. Med anledning av detta producerade vi en rad korta klipp avsedda för annonsering på Facebook och Instagram i "square"-format för att passa just detta media.

Enligt feedback från uppdragsgivaren sker en avsevärd ökning av försäljningen i direkt samband med publicering av rörligt material vilket påvisar vikten av filmmaterial i sociala medier och annonser.

Diamond Plastikkirurgi

Diamond Plastikkirurgi är Örebros största och modernaste estetiska och rekonstruktiva plastikkirurgiska klinik, där värdeorden är att ge alla patienter en bättre livskvalitet med säkerhet och vetenskap som grund.

Till lanseringen av klinikens hemsida spelade vi in en kort informationsfilm om kliniken där vi blandade "talking head" med klippbilder från kliniken.

Filip Sandberg, golfproffs

Filip Sandberg är en ung och lovande talang inom golf och sedan 2019 gör han en satsning som golfproffs på heltid. Som sponsor av Filip gjorde vi en kort video där Filip berättar om sin bakgrund och sin satsning som golfproffs på heltid.

Sapore

Sapore är en italiensk restaurang i centrala Örebro. Vi producerade videoklipp för användning på resturangens webbplats och i andra sammanhang som reklam på storbilds-TV vid fotbollsmatcher. Samma material klipptes i olika längder och format beroende på mediet och sammanhanget där det skulle användas.

TimeattackNU

Time attack är en tävlingsform inom racing där målet är att sätta den bästa varvtiden. Tävlingsformen har sedan 2015 körts som serie i Sverige där loppen bl a har sänts på Viaplay.

Shoot it har fått i uppdrag att bl a producera intervjuer med deltagarna i serien som filmas mot blue screen, fotografering och annan produktion av mediamaterial. Här visas en sammanfattning av lite läckra racingbilar från ett av eventen.

TIMEATTACKNU "CINEMATIC TRAILER"

Utifrån materialet från racingbanorna Kinnekulle Ring och Mantorp Park klippte jag ihop detta "intro" i en stil som oftast kan ses i trailers för actionfilmer. Musik, color grading, voiceover och klippning är väldigt dramatiskt för att skapa spänning.

Doccit

Doccit är det mest kompletta systemstödet på marknaden för hantering och kontroll av verksamhetskrav och uppgifter kopplat till densamma. För företagets nya webbplats producerade vi både kommersiella bilder och filmmaterial. Ett användningsområde för filmproduktionen var en s k "hero video" i toppen av webbplatsen.

Falu kommun

Falu kommun använder SiteVision som intranätsystem för alla kommunanställda. På uppdrag av SiteVision producerade vi ett kundcase där vi intervjuade kommunanställda i olika roller blandat med klippbilder från Faluns typiska landmärken som hoppbacken och Falu gruva.

Produktionen innebar intervjuer med ljudupptagning och ljussättning inomhus, scener med gimbal/stativ utomhus och drönarscener.

Ullmax

Ullmax säljer underställ och kläder för vårt skandinaviska klimat. Idrottslag, föreningar och skolklasser kan sälja produkterna och tjäna pengar till sin gemensamma kassa.

Vi har fotograferat bilder on location och i studio för både tryckt katalog och webbplats flera år i rad. Vid senaste fototillfället filmade vi även ett gäng korta klipp till webbplats och annonser inom sociala medier. Känslan i klippen skulle sammanfattningsvis vara "glatt och äkta". Detta i kombination med begränsad tidsåtgång gjorde att vi valde att köra "handheld"-stuk på klippen, och blandade portrait och landscape med dSLR-kamera då vissa klipp togs enbart för Instagram stories.

Videon är ihopklipp av flera kortare sekvenser som har använts i Facebook-annonser.

Sitevision

På temat "SiteVision snackar" spelade vi in en rad intervjuer där anställda i olika nyckelroller berättade om olika delar av verksamheten. Materialet användes på webben och i sociala medier.

Frisörsalong Kilver/eriksson

Kilver/Eriksson är en relativt nystartad frisörsalong i Örebro som ägs och drivs av syskonen Filip och Ida. Vi fotade bilder av frisörerna in action och spelade in en kort promotionfilm som används på webben och i sociala medier.